Danas je poseban dan. Upravo na današnji dan bio bi 104. rođendan Elisabeth Sigmund, suosnivačice Dr. Hauschka kozmetike. Bila je istraživačica koja je razvijala vlastitu prirodnu kozmetiku, medicinska sestra u Crvenom križu, kozmetičarka te je studirala par semestara medicinu. Još od djetinjstva, Elisabeth Sigmund istraživala je ljekovite biljke i njihov utjecaj na kožu. Njezini interesi stvorili su temelj holističkog koncepta njege kože, koji je razvila u Švedskoj 1950-ih. 

Elisabeth je voljela i kazalište, čak je i privremeno radila u produkciji, a njezin krug prijatelja uključivao je mnoge glumce i plesače. Taj svijet bio joj je također inspiracija za neke od njenih najpoznatijih proizvoda. Kao kozmetičarka, prepoznala je kako je koža glumaca izložena teškoj šminki pa je osmislila drugačiji make-up u suradnji s Rudolfom Hauschka. Za nju, stvaranje šminke koja nije bila korisna za kožu jednostavno je bilo nezamislivo. Upravo iz tog razloga u početku je brand bio prepoznat kao “Dr. Hauschka iscjeljujuća njega kože Elisabeth Sigmund”.

Nakon razdoblja njenog osobnog razvoja i života između Švedske (gdje je živjela) i Eckwäldena, pokrenula je svoju prvu liniju za njegu kože u lipnju 1967. godine. Od tada do danas nije se puno promijenilo - proizvodi poput kreme za čišćenje licapročišćavajućeg dnevnog uljatonika za licepudera za tijelo sa svilom i balzama za usne rade se na način kako je ona to zamislila.

Dok je radila na svojim memoarima, rekla je: Ponovno sam se uvjerila u svoju unutarnju pokretačku snagu koja je uvijek bila prisutna u mom životu. Bila je to moja ljubav prema ljekovitom bilju i njezi kože koja se spojila u strast koja je odredila moj život: kozmetika za njegu kože.

Do današnjeg dana, ne samo da koristimo i volimo njezine proizvode, već nam je stalna inspiracija njezina energija, kreativnost i znanje.