Zeleni festival, događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija, održat će se od 6. do 8. rujna 2017., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Jedna od sudionica programa je i direktorica Biovege, Jadranka Boban Pejić.

Festival je dio projekta “Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku” kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

“Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO“ želimo približiti ovu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte”, ističu organizatori.

Jadranka Boban Pejić izlagat će u četvrtak, 7. rujna u 10:30 sati na temu “Organsko ili prirodno - mitovi ili zablude”, a cijeli program pogledajte ovdje.