Biovega vas poziva na najvažniju konferenciju o eko tržištu u regiji - peti po redu HR eko forum, koji će se održati 22.11. u kongresnom centru Forum, Radnička cesta 50 u Zagrebu. Saznajte vrijedne informacije, sudjelujte te se susretnite sa sadašnjim i budućim poslovnim partnerima i saznajte sve o ovogodišnjoj iznimno aktualnoj temi: Efikasnost u ekološkoj poljoprivredi – od uzgoja do plasmana.

HR eko forum se obraća poslovnim subjektima koji posluju s ekološkim proizvodima na našem tržištu, ekološkim proizvođačima, relevantnim institucijama, nevladinim udrugama i medijima, a nastavlja tradiciju konferencije koja je protekle četiri godine u Bioveginoj organizaciji polučila izuzetan interes i posjećenost te se odvijala uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša, te Hrvatske gospodarske komore.

Na ovogodišnjem Forumu izlažu mnogi priznati stručnjaci: Jadranka Boban Pejić (Biovega), Marija Ševar (Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba), Ivan Veselić (OPG Veselić), David Pejić (Zrno eko-imanje), te kao poseban gost Jean-Martin Fortier, uspješni eko-proizvođač iz Kanade koji je svoj rad posvetio biološki intenzivnom uzgoju povrća.

Poseban dio HR eko foruma posvećen je panelu na temu Efikasnost u plasmanu ekoloških proizvoda na kojem sudjeluju Anita Bočkor (Biovega), Ana Marušić Lisac (Biotechnicon), Mladen Jakopović (Hrvatska poljoprivredna komora), Antonija Gomezelj (Bioplan) i Sanja Bosančić (Biovega).

Jean- Martin Fortier uz izlaganje na HR eko forumu, održat će i predavanje, te zanimljivu radionicu za eko-uzgajivače na temu Ekološko povrtlarstvo, u četvrtak, 22.11.2018., u 19 sati, te u petak 23.11. od 10 – 14 sati, u prostorima Makronove, Ilica 11 (1 kat).

Međunarodno je priznati praktičar biološki intenzivnoga sustava usjeva s dugogodišnjim iskustvom u organskome uzgoju raznovrsnih kultura. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima (The Market Gardener) uskoro u izdanju Planetopija.

Više od 15 godina posvećen je usavršavanju sustava upravljanja manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem maksimalnog povećanja produktivnosti i dobiti. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Svoje napore i dalje neumorno usmjerava na razvoj novih metoda i tehnologija.

Nastavljajući započetu tradiciju, i ove će godine biti dodijeljena priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta.

Ulaz na konferenciju je slobodan uz prethodnu prijavu.

Preuzmite program 5. HR eko foruma.