Povodom Europskog tjedna sporta obilježen sloganom #BeActive, Biovegini radnici su ovaj tjedan svoj radni dan započinjali tjelovježbom, s porukom Move - Breathe - Work (Diši - pokreni se - radi). 

kolaz
Cilj ovih aktivnosti je potaknuti zaposlenike na usvajanje fizičkih aktivnosti i pronalaženje vremena tijekom dana za prakticiranje istih, kako bi poboljšali svoju tjelesnu formu, otpustili stres i više uživali u obavljanju svakodnevnih zadataka. Tijekom tjedna radnici su izvodili raznolika jutarnja vježbanja koja su vodili direktori i sami radnici: Qi gong, do in, jogging, istezanje…

“Postura našeg tijela često dovodi do stresa i loše cirkulacije, a indikativno je i da tijekom dana uglavnom zaboravimo disati. Zato su qi gong vježbe odlične jer se koncentriramo na pokret i dah, a položaj tijela omogoćuje dobru cirkulaciju. Također, neke od ovih vježbi daju izvrsne rezultate provodimo li ih tek nekoliko minuta dnevno, što je idealno za uredske pauze.”, istaknuo je Zlatko Pejić, Biovegin direktor za strateške projekte te voditelj prvih jutarnjih vježbi u ponedjeljak.
Ova jutarnja vježbanja dio su kontinuiranih nastojanja da osvijestimo važnost usvajanja zdravih stilova življenja, što je  pojasnila i direktorica Biovege Jadranka Boban Pejić, koja je vodila Do In vježbe:
“Jedna od naših temeljnih vrijednosti jest da je zdrav pojedinac preduvjet zdravog okoliša. Brinući o sebi ne pomažemo samo svoje zdravlje, već pozitivno utječemo na druge, stoga je nama iznimno važno da nam radnici budu zdravi i da održavamo dobru atmosferu.“
Na sreću, među našim radnicima mnogo je onih kojima je sport i fizička aktivnost dio svakodnevne kulture življenja pa su svojim kolegama u jutarnjim vježbama mogli pokazati kako se kvalitetno istezati, napraviti vježbe za ruke, ramena, noge, što će itekako dobro doći pri svakodnevnom razgibavanju. Jedna od njih je i naša financijska analitičarka, Maša Šams Bival, certificirana učiteljica skijanja.
“Pošto radimo poslove koji iziskuju mnogo sjedenja i ne dišemo dobro, dobro je provježbati, udahnuti, pripremiti se za radni dan i, ono što je jako važno, naučiti pravilno izvoditi vježbe.”, istaknula je Maša Šams Bival nakon vježbanja u petak.
Iako je vježbanje započinjalo rano ujutro i unijelo promjenu u svakodnevnu rutinu poslovnih procesa, radnici su ovaj projekt pozdravili s oduševljenjem i željom da se nastavi i dalje.
“Ja sam uvijek za ovakve aktivnosti i zaista ne postoji bolji način da započnemo radni dan!”, rekla je Sandra Crc, referentica prodaje.