Tijekom utorka i srijede, 8. i 9. svibnja u punoj konferencijskoj dvorani hotela Sheraton održala se druga Konferencija o web prodaji u organizaciji Mape znanja. Ondje su, između ostalog, predstavljena i rješenja i iskustva iz bio&bio web trgovine.

Broj ljudi koji kupuju online iz dana u dan sve je veći. Prema podacima Eurostata iz 2016. godine, čak  45% građana Hrvatske koji imaju internet koriste ga i za panel-raspravaweb kupnju. Kako raste potražnja, raste i ponuda, a iz godine u godinu u Hrvatskoj se povećava broj web trgovaca.

Web trgovci su iz dana u dan suočeni s izazovima koje nosi web trgovina, a najteže je - početi. Upravo zato su na panelu koji je moderirao Ivica Kruhek iz tvrtke Marker, svoja iskustva podijelili predstavnici web trgovina (modeline.hr, mobis.hr, Telegram roda i bio&bio) koji su već prevladali početničke poteškoće.

- Mi web trgovinu smatramo sastavnim dijelom naših trgovina te su kvaliteta proizvoda i edukacija na prvom mjestu. Kupcima želimo isporučiti najkvalitetnije proizvode, kako i u offline tako i u online prodaji.  - rekla je Sanja Bosančić iz bio&bio. bio&bio trgovina naglasak stavlja na sadržaj koji je kupcima zanimljiv i koristan, kao i na osoblje koje je uvijek, pa čak i online, spremno dati savjet.

U pregledu inovativnih rješenja u domaćim web trgovinama kojima je cilj poboljšati korisničko iskustvo, Kruhek je istaknuo “pick and collect” sustav na www.biobio.hr koji kupcima omogućuje da proizvode odabrane na webu preuzmu u bio&bio trgovini po izboru.