Časopis Ja trgovac objavio je rezultate istraživanja tržišta koji pokazuju kako bio&bio trgovine s 43% udjela drže prvo mjesto najboljih u prodaji organske hrane.

biobio-imagebio&bio eko hranu distribuira kroz 17 trgovina širom hrvatske. Udio hrane povećava se svake godine što navodi na zaključak da kupci sve više proširuju svoju potrošačku košaricu od proizvoda za primarnu prehranu do proizvoda poput slatkiša i začina. Najbolji rezultat postiže bio&bio robna marka koja u recentnim istraživanjima tržišta broji za najčešće kupljenu robnu marku ekoproizvoda. U porastu je potražnja i za ekološkim voćem i povrćem.

Ekozona je brand ekoloških proizvoda u ekskluzivnoj distribuciji Konzuma i bio&bio trgovina. Bio&Bio gotovo je specijaliziran za prodaju mahunarki, sjemenki, žitarica i tjestenina, a činjenica da se na policama ove trgovine nalazi preko 1.000 hrvatskih eko proizvoda, jasno ukazuje usmjerenost na lokalne proizvođače “zdrave” hrane.

Porast prometa u 2016. ostvarujemo zbog ekspanzije broja prodajnih mjesta ostvarene u zadnjem kvartalu prošle godine koji je donio 10% rasta. Planovi su unaprjeđenje usluge kupcima u on-line prisutnosti te unaprjeđenje usluge i asortimana u trgovinama.

Pročitajte članak