U Splitu se na Prokurativama od 17. do 18. lipnja 2016. održava Sajam ekoloških proizvoda EKO FJERA. Organizatori sajma su Javna ustanova RERA SD u suradnji s udrugom Ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, a tvrtka Biovega se priključila kao sponzor i sudionik programa.

U programu sajma organizatori za posjetitelje pripremaju i tri popratna događanja. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije s temom ekološke poljoprivrede kao pokretača razvoja održat će se u prostorima Gradskog kazališta mladih, uz prisustvovanje predavača iz IFOAM-a, nadležnih nacionalnih institucija te ključnih stručnjaka u sektoru. Nadalje, ambasadori ekološke proizvodnje Dalmacije, Rundek Cargo Trio održati će koncert u večernjim satima u subotu, 18. lipnja 2015. dok će snažnu promociju sajma osigurati suradnja s Festivalom Mediteranskog filma Split, koji će osim sajamskih materijala tijekom festivala koji se odvija tjedan dana prije sajma promovirati sajam i putem filma čije je snimanje u tijeku. Na poziv za sudjelovanje na Sajmu će se odazvati i distributeri ekološke hrane, udruženja ugostitelja i hotela te proizvođačka udruženja iz EU28. 

Na događanju će biti pristutna i Biovega, kao predstavnik najvećeg domaćeg lanca trgovina ekoloških proizvoda, bio&bio, i to sponzorstvom projekta, sudjelovanjem na IFOAM-ovoj radionici te stručnim izlaganjem. Direktorica Biovege, Jadranka Boban Pejić, će u suobotu 18. lipnja u 10:30 sati održati izlaganje na temu Izazovi tržišta ekoloških proizvoda, a više informacija o programu možete pronaći ovdje.

Biovega i bio&bio trgovine već gotovo 15 godina provode projekt suradnje s domaćim ekološkim poljoprivrednicima i proizvođačima te nam je cilj nuditi što više domaćih ekoproizvoda. Trenutno ih je na našim policama oko 1000, a projekt Eko Fjere izuzetno je vrijedan doprinos i platforma za predstavljanje novih malih eko proizvođača te uspostavu novih suradnji. Ovo događanje izvrstan je uvod u HR EKO forum koji Biovega u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 18. studenoga.