Na jubilarnom desetom ZeGeVege festivalu održivog življenja, 8. i 9. rujna nastupaju članice Biovega grupe: bio&bio trgovine, Zrno eko imanje, nakladnička kuća Planetopija te obrazovna ustanova Makronova. Biovega je jedna od začetnica i promotorica osobne ekologije i održivih trendova na našim prostorima koje dosljedno promiče u svim svojim djelatnostima.

bio&bio trgovine se predstavljaju ponudom najkvalitetnijih veganskih ekoproizvoda među kojima se ističu Oatly, brand koji obožavaju vegani, osnovne namirnice unutar kućne marke bio&bio: mahunarke, razni orašidi, suho voće, žitarice i sjemenke. Za nadopunu kvalitetnoj prehrani tu su prirodni dodaci prehrani kao što su ekstrakt sjemenki grejpa, vitamin B12, BiAstin i Zelena magma…

Planetopija, specijalizirana nakladnička kuća s više od 400 naslova za duh, um i tijelo, na festival donosi odabrane knjige posvećene veganskoj kuhinji i zdravim stilovima življenja, koje ZeGeVege publika već prepoznaje i rado čita.

Makronovina učiteljica kuhanja, Ana Janjatović Zorica, održat će predavanje o uravnoteženoj veganskoj prehrani, a uoči festivala izašao je i 74. broj Makronova glasila, najdugovječnije domaće tiskovine koja promiče održive stilove življenja i veganstvo.

Festival se održava u organizaciji udruge Prijatelji životinja.