Tvrtka Biovega 25. veljače 2016. organizira stručno usavršavanje s temom Prirodnim rješenjima protiv stresa, depresije i mentalne iscrpljenosti.

Strucni skup BiovegaKao trendseter u tržišnoj niši prirodnih ekoloških proizvoda, Biovega u sklopu korporativne misije kontinuirano nudi suvremene informacije i kvalitetnu edukaciju te edukativnim događanjima otvara prostor za diskusiju, nove ideje i širenje obzora na području zdravstvene preventive. Stručni skup je namijenjen magistrama farmacije te je proteklih godina zaslužio povjerenje stručnjaka iz branše jer  ovaj stručni skup jedini na našem tržištu obrađuje aktualne teme iz područja zdravstvene preventive na prirodan i cjelovit način.

Ovogodišnja tema skupa obrađuje iznimno atraktivnu i suvremenu problematiku, istaknutu posebno u urbanim sredinama, što pokazuje i podatak HZJZ prema kojemu je depresija treća mentalna bolest zbog koje se ostaje na bolničkom liječenju. Najčešći uzrok depresije u RH jest stres uzrokovan egzistencijalnim strahovima, a ona je često i pokretač niza drugih bolesti: srčanih, neuroloških, autoimunih, malignih. Povećanje oboljelih prati povećanje potrošnje medikamenata, daljnja financijska i socijalna opterećenja za društvo, obitelji i pojedince. S obzirom na raširenost i složenost spomenutih mentalnih oboljenja, i liječnička struka prepoznaje nužnost holističkog pristupa u rješavanju ovog problema koji često ima različite uzroke.

Stoga će se na Bioveginom stručnom skupu cjelovito i multidisciplinarno kroz predavanja i praktične radionice govoriti o cjelovitom prirodnom pristupu u službi mentalnog zdravlja. Program predstavljaju kredibilni stručnjaci iz raznih područja, od kojih ističemo  najpoznatiju hrvatsku neuropsihijatrinju, akademkinju dr.sc. Vidu Demarin te  istaknutu liječnicu dr. Sanju Toljan  zaslužnu za popularizaciju prirodnog uspostavjanja hormonske ravnoteže.

Posebni gost stručnog skupa je uvaženi aromaterapeut Fred Wollner iz prestižne njemačke kompanije Primavera, koji će dati fantastičan pregled mogućnosti i dokazanih dobrobiti aromaterapije u tretiranju stresa i tegoba koje proizlaze iz suvremenog životnog stila. Aromaterapija je posebno u Njemačkoj iznimno razvijena i ima široku primjenu, kako u tretiranju raznih tegoba, tako i u preveniranju tegobnih stanja te daje izvrsne rezultate, o čemu će sudionici skupa imati priliku čuti na praktičnoj radionici i usvojiti vrijedna znanja koja će moći koristiti u svakodnevnoj profesionalnoj praksi.

Izlaganja će zasigurno odgovoriti na mnoga aktualna pitanja, ali i otvoriti nove teme nužne za razvoj poslovanja u ovoj domeni.

Stručno usavršavanje odvija se 25. veljače u ustanovi Makronova, na adresi Ilica 11, u Zagrebu.

Program i informacije o prijavama