Stručni skup, 10.4.2024.

Biovega 10. Travnja 2024. Godine organizira Stručni skup pod nazivom Integrativna medicina u fokusu: od komplementarne terapije do cjelovitog zdravlja, namijenjen magistrama farmacije, liječnicima i zainteresiranoj stručnoj javnosti.

Program Stručnog skupa

Prijave

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na nadolazeći stručni skup koji pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s najnovijim dostignućima u polju integrativne medicine, s posebnim fokusom na njezinu primjenu u onkologiji.

Naš pažljivo kuriran program obuhvaća predavanja renomiranih stručnjaka. Vjerujemo da informacije i iskustva koja ćemo podijeliti  na ovom skupu pridonijeti razumijevanju suvremenih zdravstvenih izazova te vam pomoći u svakodnevnom radu i komunikaciji s pacijentima.

Kliničku psihoneuroendokrinologiju predstavlja dr. med. Sanja Toljan, istražujući međupovezanost tri glavna integrativna sustava u višim organizmima. Sve više dokaza pokazuje prisan odnos između imunološkog te endokrinog i živčanog sustava: psihoneuroendokrinoimunološki sustav može utjecati na imunološki odgovor, a time i na sposobnost organizma da se nosi s bolešću, i obrnuto, imunološki sustav može utjecati na neuroendokrine funkcije. Takav unakrsni razgovor među sustavima ovisi o petljama povratnih informacija koje rade na održavanju homeostatske ravnoteže.

S prof. psih. Tamarom Dabić Kempf ćemo istražiti kako upravljanje emocijama može biti ključno u liječenju i oporavku pacijenata. Ovo izlaganje nudi uvid u to kako emocionalno zdravlje može biti ključno u stvaranju zdravstvenih strategija koje ne samo da liječe bolesti, već i unapređuju kvalitetu života, otvarajući put prema integrativnoj medicini koja istinski vrednuje povezanost uma, tijela i duha. 

Posebno smo uzbuđeni što možemo najaviti temu Racionalne kombinacije terapijskih metoda u komplementarnoj onkologiji s Dr. med. Martinom Lužbetakom, koji će podijeliti svoje bogato iskustvo i znanje o integraciji komplementarnih metoda u onkološke tretmane, koje će potkrijepiti studijama slučaja. Ovo predavanje istražuje racionalnu integraciju terapijskih metoda u komplementarnoj onkologiji, naglašavajući sinergijski potencijal Biobrana, imunoonkologije, modulacije mikrobioma, lokalne kemoterapije i infiltrirajućih limfocita u tumoru (TILs). Strateškom kombinacijom ovih pristupa, cilj je povećati učinkovitost liječenja raka i poboljšati ishode za pacijente.

Skup će također uključivati pauze za osvježenje te neformalno druženje, gdje ćete imati priliku za umrežavanje s kolegama i predavačima, razmjenu znanja i iskustava te raspravu o najnovijim trendovima i inovacijama u integrativnoj medicini.

Ne propustite ovu priliku za nadogradnju vašeg profesionalnog znanja i vještina u jednom od najdinamičnijih područja moderne medicine. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom doprinosu budućnosti zdravstvene skrbi.

Program Stručnog skupa

Prijave