Peti Organic Leadership Course svjetskog udruženja za ekološku poljoprivredu IFOAM održan je po prvi put u Hrvatskoj, od 21. do 28. svibnja na otoku Visu, u partnerstvu s javnom ustanovom RERA SD. Početak je to jednogodišnje edukacije za 30-ak ljudi iz raznih zemalja svijeta koji se bave ekološkom proizvodnjom kao proizvođači, znanstvenici, trgovci, institucionalni službenici itd. a za njihove eko obroke pobrinula se Biovega.

Processed with VSCO with a6 preset

Program u kojem je bilo čak sedam sudionika iz Hrvatske počeo je u Splitu na sajmu ekoloških proizvođača Eko Fjera, nakon čega su u rezidencijalnom programu na Visu pokrili niz tema za bolje razumijevanje svjeta ekološke proizvodnje, institucionalni menadžment, komunikaciju, sustav distribucije organskih proizvoda itd. Praktični dio edukacije odvijao se kroz posjete lokalnim eko proizvođačima na Visu i Hvaru.

Kako bi sudionici IFOAM-ovog OLC-a imali potpun eko doživljaj pobrinula se Biovega koja je osigurala ekoproizvode te pripremu namirnica za doručak i ručak, dok su večeru uživali u konobi Roki’s, poznatim ekološkim vinarima s Visa.