20.07.2015. u Hrvatskoj obrtničkoj komori Biovegi je uručen ugovor u okviru natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”.

Biovega-dodjela-sredstavaBiovega je temeljem potpisanog ugovora ostvarila 95% sufinanciranja što iznosi 258.804,78 kn bespovratnih sredstava. Zbog širenja trenda zdrave hrane u RH te izlaska na nova tržišta, Biovega ulaže u ljudske potencijale za jačanje konkurentnosti i zadržavanje pozicije lidera na tržištu organskih proizvoda. Kroz 12 mjeseci 108 djelatnika će biti osposobljeno u područjima novih marketinških trendova, IT tehnologija, revizija normi, propisa, zakona, standarada, vještina rukovođenja, komunikacijskih vještina i osobne učinkovitosti. Jasna strategija, vještine, talent i kreativna i inovativna rješenja djelatnika dobitna su kombinacija koja izgrađuje uspješan rast.

Na natječaj je pristiglo 467 projekata, od kojih je 83 prihvaćeno i s ukupno 17,9 milijuna kuna sufinancirat će se  sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Radi se o temeljnom strukturnom instrumentu Europske unije kojim se državama članicama pruža potpora za ulaganje u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti europskog gospodarstva.

Neki od ciljeva natječaja su podizanje razine kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja, usvajanje poduzetničkih kompetencija kao i poticanje poduzetničke kulture u društvu. Ovim se natječajem nastoji razviti i pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu radi rasta i razvoja poduzetništva te povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja.