Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je nagrade tvrtkama koje su u prošloj godini imale najbolje projekte društveno odgovornog poslovanja na područjima brige za zaposlenike, brige za zajednicu i brige za okoliš te za promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca. Biovegi su dodijeljene dvije nagrade, za projekte u kategoriji brige za zaposlenike te za projekt promicanja visokih standarda etike i kvalitete u ekološkom poslovanju.

HUP 2016Nagrada je utemeljena u okviru EU projekta „Društveno odgovorno poslovanje za sve“ (CSR for all) i nastavila se razvijati kao redovna aktivnost kojom HUP potiče primjenu načela DOP-a u poslovanju.

„HUP kao nositelj inicijative Ujedinjenih naroda, Global Compact, već godinama radi na promociji principa društveno odgovornoga poslovanja u Hrvatskoj. Nagradom za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja željeli smo onima koji na tome području rade kvalitetne iskorake odati priznanje, ali i omogućiti da se za takve prakse čuje. O dobrim primjerima treba više govoriti kako bi bili inspiracija i poticaj drugima. Velik broj prijavljenih projekata, njih više od 100, potvrđuje da je društveno odgovorno poslovanje itekako prihvaćeno i prisutno u hrvatskim tvrtkama.“, istaknula je tom prilikom predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Dobitnici nagrada u kategoriji malih tvrtki:
-briga za okoliš: Sustav javnih bicikala – Next bike za projekt „Smanjenje emisija CO2“
-briga za zajednicu: M.E.P za projekt „Učinkovit menadžer i uspješan tim“

Dobitnici nagrada u kategoriji srednjih tvrtki:
-briga za okoliš: Energy Plus za projekt „Energy Plus iz centra svijeta doprinosi ekologiji“
-briga za zajednicu: Bernarda za projekt „Briga za zajednicu“
-briga za zaposlenike: Biovega za projekt „Integracija temeljnih vrijednosti“

Dobitnici nagrada u kategoriji velikih tvrtki:
-briga za okoliš: Spin Valis za projekt „Zeleni krug u proizvodnji drva“ i Vetropack Straža za projekt „Pročišćavanje otpadnih plinova“
-briga za zajednicu: Hrvatska pošta za projekt „Sačuvajmo njihov zagrljaj“
-briga za zaposlenike: Cemex za projekte „Osobna sigurnost procjene rizika“, „Kartice izbjegnuto/opasno“ i „Sigurnosno zaključavanje strojeva“

Dobitnik nagrade za promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca, koja je kao novost uvedena ove godine, je tvrtka Biovega za projekt „Promicanje visokih standarda etike i kvalitete u ekološkom poslovanju“.

“Nagrade su Biovegi velika odgovornost u nastojanjima da svoje poslovanje provodi prema već dosegnutim standardima kvalitete i društvene odgovornosti, ali i da ih unaprjeđuje i razvija”, istaknula je ovim povodom Jadranka Boban Pejić, direktorica Biovege.