20151201_111759Biovega je 1. prosinca u Zagrebu organizirala tradicionalno okupljanje svojih partnera, ekoloških proizvođača i prerađivača.

Sastanak su otvorili direktori tvrtke, Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić te su izrazili zahvalnost za suradnju kroz cijelu godinu, istaknuli veliki značaj partnerstava koje imamo, ali su i rad dionika na tržištu ekoproizvoda stavili u kontekst aktualnih ekoloških pitanja, budući da se ovaj skup dogodio istovremeno kad i samit svjetskih vođa u Parizu na temu globalnog zatopljenja.

Predstavljeni su aktualni podaci o ekološkoj poljoprivredi u svijetu i Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na kategoriju povrća i voća, uz isticanje potencijala i potreba na tržištu. Posebna je važnost dana kriterijima odabira i standardima kvalitete ekološke proizvodnje na kojima Biovega inzistira, a koje je nedavno predstavila u integralnom dokumentu.

Kako je BIovegin poslovni fokus uvelike na domaćim ekološkim proizvodima, tako je i u kroz niz promotivnih aktivnosti i pojavljivanja u medijima i marketing 2015. obilježio upravo fokusom na HR eko proizvode, što je prezentirano uzvanicima.

Događanje je završeno ciljevima za sljedeću godinu te pozivom na jačanje partnerstava kako bi se ova mala, ali iznimno važna tržišna niša razvijala, a dijeljenje iskustava olakšalo posao koji je iznimno izazovan.