Tvrtka Biovega 18. studenoga 2016. u HGK (Rooseveltov trg 2) po treći puta organizira HR Eko forum, poslovnu konferenciju koja se odvija s ciljem pregleda aktualnih trendova i sagledavanja potencijala poslovanja na tržištu ekoloških proizvoda u Hrvatskoj. Na Forumu će nastupiti domaći i inozemni stručnjaci te će po prvi puta u Hrvatskoj govoriti Markus Arbenz, generalni direktor IFOAM-a. 
hr-eko-forum-3Hrvatsko tržište ekoproizvoda razvija se više od 20 godina te bilježi kontinuiran rast. U brojnim izazovima s kojima se susreću njegovi dionici, u ovoj fazi razvoja ističe se pitanje dosljednosti definiranja i primjene standarda ekološke kvalitete koji su temelj razlikovnosti ekoproizvoda, ali i povjerenja kupaca. Ovo područje poslovanja nudi iznimno široki prostor za rast i razvoj, no isto tako nosi velike rizike koje treba uvažiti, kako bi tržište zadržalo svoj integritet.

Stoga će ovogodišnji HR Eko Forum imati fokus upravo na standardima kvalitete kojima će pristupiti cjelovito te propitati mogućnosti integracije ekoloških načela u tri segmenta: kroz osobnu ekologiju i viziju samog organskog pokreta, kroz tržišne potencijale te regulatorne mehanizme te kroz institucionalno djelovanje.

HR Eko Forum održava se treću godinu za redom, u organizaciji tvrtke Biovega, kojoj je kao članici svjetske organizacije IFOAM ukazana velika čast te će na ovogodišnjem Forumu po prvi puta u Hrvatskoj izlagati izvršni direktor udruženja IFOAM International, Markus Arbenz. Gospodin Arbenz stručnjak je upravo za regulatorna pitanja u području ekološke poljoprivrede s uvidom u aktualna svjetska zbivanja i potencijale ekološke poljoprivrede. Na događanju će nastupiti još dva istaknuta IFOAM-ova predstavnika, Konrad HauptfleischBernward Geier.

Na Forumu izlažu i poznati domaći stručnjaci: Zlatko Pejić (Bio-Zrno, Biovega | direktor), Jadranka Boban Pejić (Biovega | direktorica), dr.sc. Darko Znaor (AVALON Foundation), Ana Marušić Lisac (Biotechnicon |direktorica), Jelena Petrov (RERASD | viša savjetnica). Nadležne institucije predstavit će Darija Musulin, pročelnica odjela za integriranu ekološku poljoprivredu pri Ministarstvu poljoprivrede te viša poljoprivredna inspektorica za ekološku proizvodnju Dubravka Malić.

Važni zaključci HR Eko Foruma s konkretnim primjerima aktualnosti na domaćem tržištu bit će doneseni na Panelu koji će istaknuti aktualne rizike i pitanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom poslovanju u pogledu definiranja i deklariranja ekološke kvalitete te ocrtati potencijale koje trenutno imamo i kako ih koristiti.

Nastavljajući započetu tradiciju, i ove će godine biti dodijeljena priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta.

HR Eko Forum je usmjeren promociji eko poljoprivrede i tržišta ekoproizvoda, a organizira se uz podršku Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede.

Napomena: Sva izlaganja bit će prevođena na hrvatski / engleski jezik.

 

PROGRAM HR Eko Foruma za download


—-
RADIONICA “Ekološki vrijednosni sustav - inspiriran etičkim načelima, usmjeravan idealima i vođen dosljednošću”

Neposredno prije održavanja HR Eko Foruma, 16. i 17.11. Biovega i IFOAM Academy organiziraju radionicu za eko poljoprivrednike i stručnu javnost koju će voditi Konrad Hauptfleisch, direktor IFOAM-ove ekološke akademije. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a moguće je isključivo uz pozivnicu.

Informacije: 01/ 2498 632 | hreko@biovegagrupa.hr