HR-EKO-FORUM_fb_postTvrtka Biovega 19. svibnja 2015. godine organizira HR EKO forum “Rizici, potencijali i etička dimenzija tržišta ekoproizvoda” s ciljem pregleda aktualnih trendova i sagledavanja potencijala poslovanja na tržištu ekoloških proizvoda u Hrvatskoj.

U ovoj tržišnoj niši ekoproizvoda, čijem razvoju doprinosimo posljednjih 20 godina, posebno je važna konstantna edukacija i suradnja njezinih dionika te će u program biti uključeni akteri eko scene u Hrvatskoj: eko poljoprivrednici i proizvođači, predstavnici institucija te stručnjaci. Uz dijeljenje iskustava, problematiziranje aktualnog stanja eko poljoprivrede u Hrvatskoj i planova za budućnost, ponudit će pogled na realne rizike koji prate ekološku poljoprivredu i zaštitu eko proizvoda te dati pregled mogućnosti financiranja putem fondova EU.

Ekološko poslovanje podrazumijeva i visoke etičke standarde te će posebni gost konferencije bit će priznati autor Roman Krznaric, savjetnik UN-a za primjenu empatije i razgovora s ciljem uspostavljanja društvene promjene. Svojim će izlaganjem naglasiti važnost etičkog pristupa poslovanju, kako bi ekološka nastojanja imala svoju cjelovitu posljedicu.

Izlaganja će zaokružiti panel diskusija na temu kriterija i zaštite hrvatskih ekoproizvoda, a na kraju događanja će po prvi puta biti dodijeljena priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta.

HR EKO forum održava se uz podršku Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede RH.

Sudjelovanje na događanju je slobodno, bez kotizacije, uz prethodnu prijavu.

Program HR EKO foruma 2015.

Prijavite se na HR EKO forum