Danas je u Zagrebu u Hypo centru održan drugi po redu FMCG Summit, koji je okupio veliki broj stručnjaka iz zemlje i regije, a sudionicima se obratila i Jadranka Boban Pejić.

Na konferenciji je pokriven širok spektar tema i izazova s kojima se susreću sudionici tržišta robe široke potrošnje te prijedlozi kako ih riješiti. Konferencija je ponudila primjere dobre prakse kompanija koje uspješno surađuju sa svojim partnerima, te istraživanja o izazovima trgovaca i proizvođača.

fmcg2016-jadranka-boban-pejicJadranka Boban Pejić je umjesto očekivane prezentacije razvoja vlastite kompanije i lanca bio&bio trgovine problematizirala suvremeni način poslovanja u svjetlu odnosa prema prirodi i resursima koji su nam na raspolaganju te nesrazmjernoj distribuciji bogatstva u svijetu. Pozvala je aktere u biznisu da donose odluke koje će činiti pozitivne promjene te izrazila duboko uvjerenje da je vrijeme za napuštanje paradigme rasta kojom je poslovanje opterećeno. Poslovanje treba biti vođeno etikom i ekologijom, u odnosu prema zaposlenicima, dobavljačima, prirodi, a najvažnije je da znamo zašto radimo ono što radimo, koja ideja stoji iza našeg proizvoda ili usluge, odnosno da se usudimo sanjati i svoj san slijediti.