bio&bio trgovine kupcima i novinarima predstavile su La Bio Ideu, sinonim za najkvalitetnije ekoproizvode iz mediteranske kuhinje.

La Bio Idea_Felice Cicoria webJedan je to od najstarijih europskih brendova koji već 30 godina prepoznaje ne samo važnost zdrave hrane prema najvišim standardima ekološke kvalitete, nego i snagu razvojnih partnerstava koja se odlikuje u cijelom dobavljačkom lancu: od proizvođača do potrošača.

„La Bio Idea nastala je 80-tih godina kad je vlasnik kompanije Do-It Poppe Braam putovao na Siciliju, te je u mjestu Fiumefreddo, podno vulkana Etna, upoznao lokalnog proizvođača tjestenine, Angela Barbagalloa. Njegov je djed prije više od 100 godina upravo ondje započeo proizvodnju tjestenine zbog blizine izvora čiste vode. Koristio je lokalnu durum pšenicu posebne kakvoće, zbog plodne zemlje obogaćene lavom. Pšenica s istih polja koristi se i danas, a obitelj Barbagallo naš je partner već 30-ak godina“, ispričao je Ruben de Wit, predstavnik Do-Ita.

Upravo je tjestenina zaštitni znak talijanske kuhinje, a za vrhunsku tjesteninu koja ima bogat okus, ugodnu teksturu i konzistenciju u kuhanju, La Bio Idea ima savršenu recepturu:

  • Polagano mljevenje pšenice u 28 koraka, kako bi brašno bilo hladno i zadržalo hranjivu vrijednost i okus. Mljevenje se vrši neposredno prije zamjesa tijesta.
  • Tjestenina se oblikuje triput sporije nego li je to uobičajeno, kako bi se postigla potrebna finoć
  • Sušenje se odvija na temperaturi od samo 40 stupnjeva, tako da maksimalno zadržava nutrijente, miris i okus.

„Kad imate kvalitetne sastojke, tada i s malo možete napraviti puno, to je osnova tradicionalne talijanske kuhinje. Zato uvijek kuham s ekološkim i izvornim namirnicama, uzgojenim i proizvedenim s pažnjom, poput ovih fusilla.“, ističe La Bio Idein chef Felice Cicoria koji je prezentirao pripremu jela.

Samo na odabranim policama

Majstorski proizvodi La Bio Idea dolaze od malih proizvođača s juga Italije, a kako slogan „Con amore e passione“ sugerira, stvoreni su s ljubavlju i posvećenošću kako bi na naš tanjur donijeli najbolju moguću ravnotežu mediteranske prehrane. Ovu filozofiju La Bio Idea slijedi i u distribuciji te se tjestenina, passate, pesto, aceto balsamico, mahunarke… mogu pronaći isključivo u trgovinama ekološkim proizvodima. „Danas je puno igrača na tržištu ekološkim proizvodima jer ih kupci traže. No, nisu svi kvalitetni. Mi želimo očuvati vrijednost brenda zbog njegove kvalitete, to dugujemo našim malim proizvođačima, ali i zato što želimo sačuvati organski sektor i podržati trgovce koji su autentični. Zato naše proizvode nećete naći u supermarketima“, ističe Ruben de Wit.

Upoznajte portfelj proizvoda La Bio Idea.