Na upravo održanom strukovnom okupljanju s područja upravljanja ljudskim resursima, HR Summit, dodjeljene su nagrade Prometej za najbolje menadžere u području upravljanja ljudskim resursima. Među finalisticama je i Biovegina voditeljica ljudskih resursa, Matilda Ivaniš Knez.

Nagradu za najbolju HR menadžericu u Hrvatskoj dobila je Marija Felkel (Hrvatski telekom d.d.), a uz Matildu Ivaniš Knez,  među tri najbolje hrvatske HR menadžerice je i Mirjana Vidaković (Heineken Hrvatska).

Matilda Ivanis Knez_web

„Ova nagrada nam je lijepo priznanje jer je po prvi put među finalistima netko iz manjeg poduzeća“, izjavila je nakon uručenja nagrade Prometej Matilda Ivaniš Knez.

Kao voditeljica ljudskih resursa u Biovegi, istaknula se cjelovitim pristupom u koordinaciji brojnih timova te naglaskom na važnosti edukacije. Primjerice, najpoznatiji brend unutar tvrtke, bio&bio trgovine, prepoznate su upravo prema brižnim i stručnim zaposlenicima, bio&bio savjetnicima te je u strategiji Biovege upravo ulaganje u ljudske potencijale najbitnija odrednica.

„Po meni je u HR-u ključan razvojni dio. Kod nas je to izrazito važno jer smo u zadnjih nekoliko godina značajno narasli i promijenilo se tržište kao i glavni partneri/kupci. Sve to traži drugačiji pristup, brzinu prilagodbe i konstantno pomicanje osobnih i timskih granica. HR je tu važan kako bi poticao i pomogao da razvoj zaposlenika i organizacijske postavke podržavaju rast poduzeća. Na taj način upravljanje ljudskim resursima omogućuje postizanje strateških ciljeva“, naglašava Ivaniš Knez.

Matilda je na čelu razvoja ljudskih potencijala u Biovegi dvije i pol godine te kroz svoj rad sa zaposlenicima dosljedno radi na osvještavanju i osnaživanju temeljnih vrijednosti tvrtke.

„Još jedan važan aspekt hr-a je jačanje organizacijske kulture, to je ujedno i ne mali preduvjet za privlačenje željenog kadra. Suprotno uvriježenom mišljenju da na tržištu rada ima velik broj kandidata sve je teže doći do kvalitetnog kadra i to će u budućnosti sigurno biti još izraženije. Jasna i snažna organizacijska kultura te stabilnost poslovanja su ključni preduvjeti za privlačenje najboljih.“

Deseto izdanje HR Summita posvećeno je demografskoj krizi te je donijelo zanimljiva razmišljanja domaćih i stranih stručnjaka o načinima sprječavanja negativnih posljedica dugotrajno loših demografskih trendova za gospodarstvo i društvo u cjelini.Uz brojna zanimljiva predavanja održana je i žustra panel diskusija o odnosu demografske krize, ljudskih resursa i gospodarskog rasta.