Od 13. do 15. listopada Hrvatska će biti središte makrobiotičkog svijeta. Naime, u Makronovi će se održati Međunarodni skup makrobiotičkih učitelja i savjetnika.

Logo_IMMSvake godine makrobiotički učitelji sa svih strana svijeta sastaju se kako bi podijelili svoja iskustva iz prakse i diskutirali o aktualnim temama iz svijeta makrobiotike.

Naši pioniri makrobiotičkog pristupa, Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić, svojim su sudjelovanjem upotpunili dosadašnje skupove. Zbog njihove međunarodne prepoznatljivosti kao stručnjaka koji doprinose makrobiotičkom pokretu i edukaciji, ove je godine Makronovi pripala čast organizacije ovog međunarodnog skupa makrobiotičkih učitelja.

VIZIJA MAKROBIOTIKE NA RASKRIŽJU
Tema skupa je  Vizija makrobiotike na raskrižju. Kroz različite aktivnosti, diskusije i prezentacije, makrobiotički učitelji i savjetnici promišljat će o temama kao što je utjecaj makrobiotičkog načina življenja na dublji razvoj ekološke svjesnosti, što donosi makrobiotika kao način življenja i kao način iscjeljenja, koje su dodirne točke makrobiotičkog pristupa i drugih komplementarnih pristupa zdravlju i kvaliteti življenja i sl.

Posebno smo ponosni na to što smo domaćini i organizatori ovakvog događanja između ostalog i zbog toga jer se odvija u godini koja je jubilarna za naše osnivače i začetnike – Jadranku Boban Pejić i Zlatka Pejića – koji su prije trideset godina započeli svoj profesionalni rad u području edukacije s ciljem unaprjeđenje kvalitete njihova života, te donijeli spoznaje makrobiotičkog pristupa na naše područje.

Skup je namijenjen makrobiotičkim učiteljima i savjetnicima.

PROGRAM ZA GRAĐANSTVO

Neka od najvećih imena makrobiotike će 16.10. na Međunarodnom makrobiotičkom forumu podijeliti svoja znanja i iskustva sa zainteresiranim građanima. Zanimljiva izlaganja održat će Simon Brown (SAD), Francisco Varatojo (Portugal), Anna McKanzie (Velika Britanija) te Zlatko Pejić (Hrvatska).  Pročitajte više o programu.