Urtekram, jedan od najpopularnijih brandova organske kozmetike donosi nam novu, snažnu liniju proizvoda sa zelenom matchom. Nova proizvodna linija Green Matcha Antipollution namijenjena je aktivnom čišćenju i zaštiti kože i kose od svakodnevne izloženosti zagađivačima koji su neizbježni u hektičnim gradskim životima.

Nadahnuta tradicionalnom japanskom ceremonijom pijenja čaja, URTEKRAM® GREEN MATCHA – proizvodna linija sredstava za njegu tijela proizvedena je prema jedinstvenoj formuli koja kombinira ekstrakt japanske zelene matche te ekstrakt mikroalgi sa snažnim pročišćavajućim djelovanjem, i omogućava prirodno balansiranje kože. Prirodni su mirisi nadahnuti listovima japanske zelene matche, japanskog yuzua i ružičastoga grejpa, a boje pripravaka su umirujuće zelene. URTEKRAM® GREEN MATCHA proizvodna linija uključuje nekoliko posve novih proizvoda – piling za celulit, ulje za celulit i njegu za kosu usmjerenu protiv štetnih zagađivača iz zraka.

Osim novih proizvoda sa zelenom matchom, Urtekram u duhu očuvanja prirode od oštećenja i težnji ka ekološki osviještenom i odgovornom poslovanju nastavlja sa svojim inovacijama. Do kraja 2019. godine, više od 85% Urtekramovog asortimana za njegu tijela bit će pakirano u boce i tube izrađene iz biljnih izvora.

Nova Urtekramova ambalaža iz biljnih izvora

Od 1972. godine, otkad posluje, tvrtka Urtekram glavni fokus stavlja na organsku proizvodnju i brigu za okoliš. U svojim nastojanjima neprekidno istražuje nove načine ekološki još odgovornijeg poslovanja. Zamjena plastične ambalaže ambalažom izrađenom iz biljnih izvora – nusprodukata prerade šećerne trske – još je jedan važan korak u tom smjeru. A znamo li da 1 tona šećerne trske apsorbira dvije tone CO2 iz okoliša (što je fenomen koji se naziva obrnutim efektom staklenika), možda možemo zaključiti da je upravo ovo rješenje savršeno održiva alternativa konvencionalnoj plastici.

„Mi u Urtekramu prema okolišu pristupamo oprezno i odgovorno. Naš sveobuhvatan i odgovoran pristup uključuje sve - od proizvodnje do odvajanja otpada“ – Sofia Ganer, brand menadžerica Urtekrama.

Sav karton i papir koji Urtekram koristi nosi certifikat FSC Vijeća za nadzor šuma (Forest Stewardship Council – međunarodne neovisne, neprofitne i nevladine organizacije posvećene odgovornom gospodarenju šumama), a većina tiskanog materijala je 100% održiva. Nadalje, u 2019. godini Urtekram će napraviti dodatan korak u smjeru ekološki odgovornog poslovanja te će svoja plastična pakiranja zamijeniti onima iz biljnih izvora.

Obrnuti efekt staklenika

Sva pakiranja iz biljnih izvora koje Urtekram koristi proizvode se od ostataka šećerne trske nastalih u proizvodnji hrane. Prednost u korištenju šećerne trske je to što navedena predstavlja u potpunosti obnovljiv izvor koji apsorbira CO2 iz atmosfere. Poslije berbe, sok se cijedi iz šećerne trske, a ostatak, čvrsta tvar koja se ne može iskoristiti za proizvodnju šećera, iskoristiv je za proizvodnju alkohola. Taj je alkohol prvi korak u proizvodnji „biljnih“ pakiranja. Na taj način ne samo da se koriste obnovljivi izvori, nego se iskorištavaju otpaci nastali u proizvodnji koji inače ne koriste ničemu. Umjesto ispuštanja CO2 koji šteti okolišu, šećerna trska pridonosi smanjenju količine CO2 u zraku. To se zove obrnuti efekt staklenika.

Istaknuto organski

Još od njihova osnutka 1972. godine, tvrtka Urtekram posvećena je organskoj proizvodnji. Svi Urtekramovi proizvodi za njegu tijela certificirani su kao organski prema COSMOS standardu, što znači da su proizvedeni bez parabena, sintetskih konzervansa i silikona. Osim toga, proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama, a svi su sastojci pažljivo odabrani i 100% prirodni.