Muso Ltd, japanska kompanija koja proizvodi tradicionalne japanske proizvode koje uvozi i distribuira Biovega, ovih dana obilježava svoju tridesetu obljetnicu.

S Musom surađujemo od samih početaka, a povezao nas je rad osnivača Biovege, Zlatka Pejića i Jadranke Boban Pejić, u području edukacije o makrobiotici i osnivača Musoa, g. Yuko Okade, koji je osnovač makrobiotičkog centra u Osaki.

Prošle godine delegacija Biovege posjetila je Muso i doživjela izbliza fascinantni svijet tradicionalne japanske hrane. Domaćini su nas proveli kroz sve detalje proizvodnje i podijelili s nama znanje koje se generacijama prenosi s koljena na koljeno. Taj svijet malih japanskih sredina gdje se još zadržala minuciozna manufaktura koja odiše posvećenošću, poniznošću i cjelovitim pristupom zaista oduzima dah.

Tradicionalna japanska kuhinja, „Washoku“ krajem prošle godine dodana je na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine. Radi se o društvenom dobru zasnovanom na sklopu vještina, znanja, prakse i tradicije povezanih s proizvodnjom, obradom, pripremom i konzumacijom hrane. „Washoku“ je blisko povezan s respektom prema prirodi i održivom korištenju prirodnih resursa. Te su vrijednosti i danas u živoj svakodnevnoj primjeni, posebice u ruralnim dijelovima Japana, te se posebice poštuju tijekom blagdanskih razdoblja u godini.

Biovegin brand Okinawa Factor podržava Washoku vrijednosti, a mi našim kupcima nudimo zaiste najbolje od tradicionalnih japanskih namirnica (miso, shoyu, amasake, udon tjestenina…) koje su uzgojene i prerađene s velikom posvećenošću. Njihova široka primjena u kuhinji te visoka nutritivna vrijednost i blagodati koje pružaju našem zdravlju, donijeli su im status japanske superhrane.