Eva Illouz, Planetopijina autorica i jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice specijalizirala se za ljubav i muško-ženske odnose, a gošća je Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu, u subotu 13.2. u 19: 30 sati.

Eva Illouz autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika među kojima se ističe nagrađivana Zašto ljubav boli – emocionalni atlas 21.stoljeća  koju je 2012. godine objavila nakladnička kuća Planetopija potvrđujući još jednom da zna prepoznati vodeće autore iz područja društvenih znanosti. Naime, Evu Illouz su 2009. vodeće njemačke dnevne novine svrstale među 12 najznačajnijih mislioca 21. stoljeća koji “utiru put budućnosti”.

Brojnim gostovanjima domaćih i stranih autora koje Planetopija organizira, s ponosom pridružuje i ovo gostovanje Eve Illouz u sklopu Filozofskog teatra, prestižnog ciklusa razgovora s vodećim svjetskim misliocima današnjice. Povodom prvog gostovanja Eve Illouz u  Hrvatskoj, Planetopija  objavljuje čak dvije njezine knjige Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam i najnoviju Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo.

Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, dok je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na sveučilištima Northwestern i PrincetonÉcole des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je  žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.