U veljači je Biovegu posjetila delegacija partnera iz japanske tvrtke MUSO, koja radi na očuvanju tradicijske japanske hrane te s kojom surađujemo više od 15 godina. Kućna marka Okinawa plod je upravo ove suradnje te posvećenosti kvaliteti i zdravstvenim blagodatima tradicionalnih japanskih namirnica iz zanatske proizvodnje.

Ovaj je posjet poseban po tome što je Hrvatsku po prvi put posjetio i osnivač MUSO-a, g. Yuko Okada, te delegacija MUSO-vih proizvođača i partnera iz Japana, čime je Biovegi ukazana izuzetna čast.

Tradicionalna japanska kuhinja, „Washoku“ krajem prošle godine dodana je na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine. Radi se o društvenom dobru zasnovanom na sklopu vještina, znanja, prakse i tradicije povezanih s proizvodnjom, obradom, pripremom i konzumacijom hrane. „Washoku“ je blisko povezan s respektom prema prirodi i održivom korištenju prirodnih resursa. Te su vrijednosti i danas u živoj svakodnevnoj primjeni, posebice u ruralnim dijelovima Japana, te se posebice poštuju tijekom blagdanskih razdoblja u godini.

Biovegin brand Okinawa Factor podržava Washoku vrijednosti, a mi našim kupcima nudimo zaiste najbolje od tradicionalnih japanskih namirnica (miso, shoyu, amasake, udon tjestenina…) koje su uzgojene i prerađene s velikom posvećenošću. Njihova široka primjena u kuhinji te visoka nutritivna vrijednost i blagodati koje pružaju našem zdravlju, donijeli su im status japanske superhrane.