Knowledge management

Edukacija je ukorijenjena u misiju Biovege, a kao lider na tržištu ekoproizvoda osjećamo i odgovornost da opravdamo svoju poziciju trendsetera u ovom području te stoga veliku pažnju posvećujemo dijeljenju znanja.

knowledge-management

2014. godine Biovega je svoju dvadesetu obljetnicu obilježila poslovnom konferencijom „Razvoj eko tržišta u Hrvatskoj: od vizije do realnosti“. Bilo je to najveće poslovno događanje na tu temu koje je okupilo više od sto sudionika: eko poljoprivrednika i proizvođača, predstavnika institucija, poslovnih partnera i medija.

Biovega kao kreator ove tržišne niše i lider na regionalnom tržištu ekoproizvoda još je jednom odigrala ulogu trendsetera i na jednom mjestu okupila značajne subjekte, dajući pregled trenutne situacije i budućih potencijala.

Konferencija je organizirana uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Hrvatske udruge poslodavaca.

Među izlagačima bili su i Bernward Geier iz IFOAM-a te Christian Brawenz ispred Veleposlanstva Republike Austrije.

Ove godine u svibnju Biovega organizira događanje HR Eko Forum s temom Rizici, potencijali i etička dimenzija tržišta eko proizvoda.

Sastanak s domaćim eko proizvođačima

Na kraju 2014. Biovega je organizirala tradicionalno okupljanje s partnerima, domaćim eko proizvođačima na kojem je dan pregled suradnje, Bioveginih budućih planova te postojećih potencijala na našem tržištu koje bi eko proizvođači mogli iskoristiti. Primjerice, postoji potražnja za nekoliko kultura, uključujući pir i soju.

Ova su okupljanja važna točka dijeljenja vizija i iskustava.