Razvoj hrvatske ekološke poljoprivrede

Od samog početka, Biovega je imala viziju poticanja razvoja ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj, što je u konačnici rezultiralo projektom suradnje s domaćim poljoprivrednicima.

razvoj-hr-eko-poljprivrede

2002. godine Biovega je pokrenula suradnju s hrvatskim eko poljoprivrednicima i proizvođačima potičući ih da usvoje ili prošire ekološku proizvodnju nudeći im plasman proizvoda i partnerstvo.

Ovaj projekt predstavlja jedinstvenu praksu u Hrvatskoj i čiji su rezultati vidljivi povećanjem domaće eko proizvodnje, ali i održanjem pojedinih malih ekoloških gospodarstava, što spremno ističu i proizvođači uključeni u projekt.

Danas surađujemo s 30-tak ekoloških proizvođača diljem Hrvatske i drago nam je da kontinuirano prširujemo doseg projekta uspostavljanjem novih partnerstava.

Najveći dio voća, povrća i ekoproizvoda distribuira se u bio&bio trgovine, na čijim se policama trenutno nalazi više od 1000 domaćih ekoproizvoda.

Potražnja za hrvatskim ekoproizvodima kontinuirano raste, a mi je potičemo našom ponudom te konstantnom edukacijom naših kupaca.

Zbog potražnje za ekoproizvodima na ukupnom hrvatskom tržištu, naši partneri proizvode eko kulture za naš brand EKOZONA, koji distribuiramo u najveći hrvatski maloprodajni lanac, Konzum, te kroz robnu marku Natur Pur u Interspar supermarketima.

hr-eko


 

Standardi kvalitete

HR-EKO-proizvodBiovega postavlja stroge kriterije za odabir ekoloških proizvoda koje nudi, a proizvodi u našoj distribuciji moraju poštivati standarde poslovanja te je nužno zadovoljiti sljedeće uvjete:

  1. Ekološki certifikat
  2. Analizu na pesticide i teške metale
  3. Ako imate gotove proizvode kao npr. čajeve, pekmeze… potrebna je i potvrda od HZJZ o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda
    1. Ako niste u HCCP sustavu, potrebno je potpisati izjavu o provođenju osnovnih mjera o manipulaciji s hranom. Ako ste u HCCP sustavu, potrebno je dostaviti potvrdu o tome.
  4. Potvrda o upisniku proizvođača ekoloških proizvoda
  5. Na računu ili otpremnici je potrebno ispisivati LOT brojeve i rok trajanja proizvoda.