U zagrebačkoj Makronovi su od 24. do 26. veljače održane radionice Aromaterapijom protiv stresa, za medije i građanstvo te za stručnu javnost . Vrhunska organska eterična ulja i čaroban svijet aromaterapije predstavio je Fred Wollner, vrsni aromaterapeut i stručnjak prestižne njemačke kuće Primavera.

Fred-Wollner-u-MakronoviFascinantno je kako eterična ulja djeluju na naš organizam. Užurbani način života, brojne obveze i vječiti nedostatak vremena „krivci“ su za bolest modernog doba – stres. No, upravo je tu veliki saveznik aromaterapija čiji holistički pristup omogućuje da udahnemo i na trenutak se potpuno opustimo. Naime, eterična ulja pomažu pri opuštanju, poboljšavaju koncentraciju i potiču vedro raspoloženje.

Poput vlastoručnog potpisa, svakome odgovara miris određenih eteričnih ulja. Dobro odabrana eterična ulja djeluju umirujuće, podižu raspoloženje, ali i poboljšavaju san. U cilju opuštanja i borbe protiv stresa najbolje je odabrati ona na bazi citrusnog voća, ljekovitih biljaka, cvijeća i mirisnog drva. Samo je jedna kapljica dovoljna da od stresa i negativnih emocija, barem na kratko, pobjegnete na kakvo mirno i tiho mjesto. Mirisnoj harmoniji aromaterapije prepustite se tijekom masaže ili kupke, a korištena kao mirisi za prostor eterična ulja djeluju osvježavajuće i umirujuće, no istovremeno uspješno eliminiraju bakterije i viruse, posebice u vrijeme prehlada.

Vrhunska organska eterična ulja dostupna i u Hrvatskoj

Njemačka tvrtka Primavera već 30 godina proizvodi vrhunska terapeutska eterična i bazna ulja te prirodnu i organsku kozmetiku. Jedinstveno mirisno blago, ispunjeno prirodnom iscjeljujućom snagom biljaka, proizvodi se uz posebnu pažnju i poštivanje prirode, a njihovim korištenjem sačuvat ćete vaše zdravlje i vitalnost te stvoriti ravnotežu između uma, duha i tijela.

Postavljajući visoke zahtjeve glede kvalitete i čistoće svih proizvoda, Primavera posebnu pažnju posvjećuje očuvanju održivog uzgoja (aktivno podupire projekte organskog uzgoja u cijelom svijetu) i proizvodnje.

Upravo zbog toga su Primavera eterična ulja 100% čista, prirodna i nepatvorena. Dobivaju se iz biljnog materijala iz organskog ili biodinamičkog uzgoja (Demeter kvalitete), divlje raslih biljaka ili konvencionalnog uzgoja, a iz biljaka se izdvajaju destilacijom vodenom parom, hladnim prešanjem ili ekstrakcijom organskim otapalom. Kvaliteta svakog ulja potvrđena je detaljnim analizama unutar i van tvrtke, a sva ulja nose certifikat za prirodnu kozmetiku NATRUE (www.NATRUE.org).

Osim što brine o kvaliteti sirovina, Primavera posebnu pažnju posvećuje čovjeku i prirodi te njeguje društveno odgovorno poslovanje prema svojim dobavljačima/proizvođačima, zaposlenicima i svim ljudima koji dijele njihovu viziju. U skladu s time, ni jedan Primavera proizvod nije testiran na životinjama i ne sadrži sastojke koji se testiraju na životinjama

Distributer PRIMAVERA eteričnihulja u HRvatskoj je Biovega čiji su stručnjaci, aromaterapeuti, na raspolaganju svim zainteresiranim za dodatne informacije i savjete na: aromaterapija@biovegagrupa.hr