voceNa portalu Telegram.hr  te  u istoimenoj novini  3. listopada objavljen je tekst o “lažnom organskom voću i povrću”, gdje su, između ostalih, uzeti uzorci voća iz bio&bio trgovina. Istraživanje je pokazalo da voće uzeto u bio&bio trgovinama zadovoljava standarde ekoproizvoda.

Ovom prigodom naglašavamo kako Biovega ima definirane protokole provjere kvalitete proizvoda u svom asortimanu te rigorozne kriterije i procese ulistavanja proizvoda u asortiman Biovege i na police bio&bio trgovina. Istraživanje spomenutog medija također je potvrdilo da se u bio&bio trgovinama nalaze jabuke iz ekološkog uzgoja, no na samom portalu se navodi tek da je uzorak uzet i iz bio&bio trgovine, a tek u cjelovitom članku dostupnom u tiskanom izdanju donose se i rezultati koji to potvrđuju. Budući da je veći broj čitatelja na internetskoj platformi, razumljivo je da je nepotpuna informacija alarmirala potrošače.

Kao reakciju na pisanje portala, očekivano smo primili brojne upite zabrinutih kupaca koji žele birati organsko. Kako poštujemo naše protokole provjere kvalitete izbora, što je pokazalo i Telegramovo istraživanje, naši kupci mogu s povjerenjem i sigurnošću svakodnevno birati kvalitetne certificirane ekološke proizvode jer je upravo ekološka kvaliteta proizvoda naš temeljni kriterij odabira.