Biovegu je posjetio predstavnik francuskog branda Sojade, Yann Klopfenstein te održao radionice za bio&bio kupce, medije te za bio&bio savjetnike.

Sojade [sožad] je plod rada tri generacije bretonske obitelji koja od 1950. godine posluje pod motom: Zdrava hrana treba biti i ukusna! Njihov je cilj vratiti prirodu i čovjeka u središte prehrane te su stoga prije 40-tak godina prigrlili ekološku poljoprivredu.

Kraljevstvo biljnih proteina

Iako nam Francuska možda nije prva asocijacija za soju, upravo ondje raste sva eko soja koja se koristi za Sojade!

Već 25 godina usmjereni smo na proizvode na bazi soje, a imamo vlastitu soju, koju uzgajamo na istoku i jugu Francuske te je dokazano bez GMO-a. Zanimljivo je kako je upravo soja najbolji izvor proteina u biljnom svijetu i zato ulažemo napore kako bismo proizveli 100% ekološku namirnicu. Svake godine posjetimo sve naše uzgajivače soje: zajedno provjeravamo kvalitetu zrna, ali i metode uzgoja koje štite okoliš, ističu u Sojadeu.

Soja dolazi iz porodice leguminoza. Biljka može doseći visinu do 80 cm, a u njezinim se mahunama nalazi 2 do 5 zrna soje. Sojade proizvodi sadrže zrna žute francuske soje, zbog njezinih nutritivnih blagodati i ugodna okusa.

Soju su ponajviše prihvatili oni koji žele promjenu u prehrani, koji žele iskoristiti dobrobiti biljnih proteina te je posebno popularna među veganima i vegetarijancima. Ona je srce naših proizvoda i naša prva sirovina, koju najviše koristimo. Zato koristimo samo 100% eko soju.

Jedinstvena kvaliteta, društvena odgovornost i održivost

Da itekako dobro rezoniraju sa svojim motom, govore brojni obožavatelji sve šire palete Sojade proizvoda na bazi soje, riže, konoplje i, od nedavno, zobi. Beskonačan svijet veganskih gurmanskih delicija čija se kvaliteta prepoznaje od prvog kušanja, obilježava niz nutritivnih epiteta, ali i eko održivost.

Infografika_Sojade_1

Infografika_Sojade_2

Infografika_Sojade_3

Prijateljski prema okolišu

Zdravi i ukusni proizvodi moraju činiti dobro okolišu, drže u Sojadeu te čine sve kako bi imali što manji utjecaj na okoliš. Svjesni globalnog stanja okoliša, želimo ponuditi ukusne proizvode istovremeno čuvajući naš planet.

Infografika_Sojade_4

Pogledajte sve Sojade proizvode