Najveći američki brand organske aloe, Lily of the desert, više je od 40 godina trendseter u području inovacije, kontrole i kvalitete. Znanstveni pristup i nadzor kvalitete iznimno je bitan jer sam proces kontrole prilikom proizvodnje uvelike utječe na očuvanje 200 aktivnih složenih spojeva u svježem listu ove vrijedne biljke. Vertikalnom strukturom proizvodnje osiguravaju se najviši standardi prilikom proizvodnje, uzgoj svih proizvoda bez kemikalija, pesticida i umjetnih gnojiva.

Analiza je pokazala da Lily of the Desert sok aloe vere dobiven iz lista premašuje standarde kvalitete i sadržaja za 193%. Inovacija koja ga dodatno osnažuje je koncentrat polisaharida AloesorbTM ekstrahiran patentiranim postupkom iz fileta biljke. Lily of the desert sok i gel dobili su certifikat I.A.S.C. seal of approval koji je jamstvo za čistoću i kvalitetu aloe vere, nakon rigoroznih kontrola uzgoja i proizvodnje.

„Korištenjem isključivo organske aloe vere, izbjegavamo zamku unošenja pesticida, konzervansa herbicida, GMO-a i umjetnih sastojaka, koji opterećuju unutarnje organe i stvaraju neravnoteže u organizmu“, ističu vlasnici branda, obitelj Lovelace iz Teksasa.

Biovega d.o.o., glavni je distributer asortimana Lily of the desert, te su proizvodi od aloe vere dostupni u bio&bio i specijaliziranim trgovinama.

Što trebate znati o Aloe veri?

Aloe vera biljka je sočnih zelenih listova koja raste najviše u pustinjskim područjima, a pripada porodici ljiljana. Naziv potječe od arapske riječi „alloeh“ što znači „gorka svjetlucava tvar“ (gorka tekućina u listovima) te latinske riječi „vera“ što znači „prava“. Bogata je hranjivim tvarima koje čuva u mesnatim listovima i zadebljanjima stabljike, pritom upijajući sve spojeve iz okoline. Upravo zbog tendencije upijanja, važno je birati organski uzgojenu aloe veru jer konvencionalno uzgojena sadrži pesticide, kemikalije i umjetna gnojiva.

Jedan svježi list aloe vere sadrži čak 200 aktivnih spojeva i to 18 aminokiselina, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C i E), minerale (natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezijev klorid, tragove magnezija i cinka), enzime, antrakinone, lignine, saponine, sterole itd.

Više o ljekovitim svojstvima Aloe vere pročitajte u nastavku.

A za fantastične recepte s novom organskom aloe verom zavirite u svježe zeleni e-book koji možete preuzeti ovdje.