Planetopija

Počeci nakladničke kuće Planetopija sežu u 1995. kada u izdanju Biovege, pod čijim je okriljem izraslo naše izdavaštvo, izlazi prva hrvatska knjiga o makrobiotici Hrana za život autora Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića. Na knjizi je uz autore radila i prva urednica Marina Kralj Vidačak, današnja direktorica nakladničke kuće Planetopija.

planetopija-knjizara-800x533

Hrana za život bila je ujedno iprva knjiga u biblioteci Makronova posvećenoj zdravim životnim stilovima i holističkoj medicini – samoj biti Bioveginog područja rada i filozofije. U godinama koje slijede, tadašnji Biovegin odjel izdavaštva uspješno razvija tematsko područje svojih izdanja objavljujući ponajbolje naslove za osobni razvoj, žensko zdravlje, zaštitu okoliša, filozofiju, psihologiju i slikovnice za djecu.

Početkom 2006. izdavaštvo Biovege izdvaja se iz poduzeća-matice i postaje samostalna nakladnička kuća pod nazivom Planetopija koja je danas jedna od vodećih nakladničkih kuća u kategoriji knjiga za duh, um i tijelo. Planetopija njeguje svoj odnos s domaćim i stranim autorima, a za svoja izdanja primila je i brojne nagrade (Gourmand World Cookbook Award, nacionalnu knjižnu nagraduKiklop, Nagradu Grigor Vitez, Nagradu Ovca u kutiji i druge). Planetopija godišnje objavljuje 25-30 novih naslova koje distribuira i prodaje u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj te u svojoj knjižari Planetopija, Ilica 72 u Zagrebu i webshopu.

www.planetopija.hr