Biovega će 30.10.2018. održati posljednji ovogodišnji stručni skup koji donosi aktualna stručna predavanja, posebice u dijelu godine kada dolazi do pojačanih izazova za  imunosni sustav. Temu Cjelovit pristup zdravlju djeteta – prehrana, suplementacija i njega predstavit će vrhunski stručnjaci u pojedinim područjima.

Kako se imunosni kapacitet čovjeka uvelike oblikuje u djetinjstvu, a životni stil oblikuje navike u kasnijoj dobi, iznimno je važno obratiti pažnju na cjelokupnost čimbenika koji utječu na zdravlje djeteta. U svjetlu potreba suvremene liječničke i ljekarničke prakse, cjelovit pristup najčešće uključuje tri segmenta: prehranu, suplementaciju i njegu.

Prema rezultatima istraživanja „Europska inicijativa praćenja debljine u djece, Hrvatska 2015./2016. (CroCOSI)“ , u Hrvatskoj je 35 % djece u dobi od 8 do 8,9 godina s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom, te smo prema statistici među prvih pet europskih zemalja s tim problemom. Ukupno 31 % djevojčica i 38,7 % dječaka u Republici Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu.

Prehrana djece velika je odgovornost – time svojoj djeci stvaramo prehrambene navike koje će ih pratiti cijeli život. Zdrava prehrana, koja počinje već u trudnoći, temelj je zdravlja pa je razumljivo da djeci želimo omogućiti najbolji mogući početak. „Za to je potrebno znanje, nešto vještine i mnogo ljubavi“, istaknula je nagrađivana autorica Jadranka Boban Pejić u priručniku Za bebe i djecu, te će i na Stručnom skupu  ocrtati temelje kvalitetne i cjelovite prehrane, dok će se temi prikladne suplementacije i najnovijih znanstvenih spoznaja s tog područja posvetiti cijenjena nutricionistica dr.sc. Darija Vranešić Bender.

Važnost striktinih standarda kvalitete dječje hrane te prednosti sastojaka iz ekološkog ili biodinamičkog uzgoja prezentirat će Angelo Ferrara iz švicarske kompanije Holle.

Nužnost cjelovitog pristupa zorno je vidljiva i u razmatranju dermatoloških izazova. Jedan je od najčešćih atopijski dermatitis,  nasljedna sklonost alergijskim reakcijama čija prevalencija na hrvatskoj populaciji još uvijek nije istražena. Američki autori pak navode kako se ona procjenjuje na 15–17% u djece predškolske i školske dobi. Prevalencija alergijskih bolesti posljednjih se godina povećava i jedan je od najvećih javnozdravstvenih problema u razvijenim zemljama, a ovisno o dobi djeteta i okolišne faktore, na različite se načine manifestira. O najčešćim dermatozama, njihovim uzrocima i tretiranju govorit će dermatologinja, dr. Lena Kotrulja.

Kao trendseter u tržišnoj niši prirodnih proizvoda, Biovega u sklopu korporativne misije kontinuirano nudi suvremene informacije i kvalitetnu edukaciju te edukativnim događanjima otvara prostor za diskusiju, nove ideje i širenje obzora na području zdravstvene preventive.

Stručni skup namijenjen magistrima je farmacije i farmaceutskim tehničarima te je proteklih godina zaslužio povjerenje jer aktualne teme iz područja zdravstvene preventive kvalitetno obrađuje na prirodan i cjelovit način. Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta.

Program strucnog skupa Cjelovit pristup zdravlju djeteta

Prijave se vrše putem linka https://bit.ly/2QKFUZv a za sve dodatne informacije kontakt je konferencija@biovegagrupa.hr.