Tvrtka Biovega d.o.o. 23. listopada 2019. godine organizira stručni skup s temom Cjelovit pristup zdravlju kao prevencija bolesti suvremenog života.

Kao trendseter u tržišnoj niši prirodnih proizvoda, Biovega je posvećena knowledge managementu i kontinuirano nudi suvremene informacije i kvalitetnu edukaciju te edukativnim događanjima otvara prostor za diskusiju, nove ideje i širenje obzora na području zdravstvene preventive.

Biovegin Stručni skup namijenjen je magistrama farmacije, liječnicima i zainteresiranoj stručnoj javnosti te je proteklih godina zaslužio povjerenje i interes jer obrađuje aktualne teme iz područja zdravstvene preventive sugerfirajući prirodan i cjelovit pristup, naglašavajući važnost ekoloških proizvoda te dovodeći najrelevantnije domaće i inozemne stručnjake.

Ovogodišnja tema problematizira aktualno stanje zdravlja suvremenog čovjeka i način na koji cjelovit pristup životnom stilu može doprinijeti prevenciji i ublažavanju sve češćih tegoba koje proizlaze iz suvremenih stilova življenja poput metnalnog zdravlja i malignih bolesti. Naime, prema podacima Hrvatskog javnog zdravstva mentalni poremećaji na četvrtom su mjestu najčešćih bolesti u Hrvatskoj, a najveći postotak odnosi se na depresivne poremećaje.

Stalna zabrinutost i anksioznost, napadi panike, depresija, neraspoloženje, nemogućnost fokusa i „magla“ u glavi, postali su iznimno česti te se provode brojna znanstvena istraživanja o načinima pomoći i supstancama koje mogu ublažiti ili spriječiti ovakva stanja. Među njima su posebno zanimljive mikroalge, što će predstaviti cijenjena nutricionistkinja, Dr. Sc. Darija Vranešić Bender.

Maligne bolesti također su jedan od najznačajnijih javnozdravstvenih problema stanovništva Hrvatske te je dio programa posvećen kliničkim iskustvima austrijske znanstvenice i liječnice Dr. Triebnig-Pokorny u prevenciji i olakšanju tegoba pacijenata, a u kontekstu prirodnih dodataka prehrani te posebno iskustva s arabinoksilanom.

Cjelovit pristup zdravlju kao prevencija bolesti suvremenog života

Prijave se vrše putem linka http://bit.ly/2oxEEQk, a za sve dodatne informacije kontakt je konferencija@biovegagrupa.hr.